fbpx Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Založte si mojeID a získejte od nás odměnu! – prodlouženo do 19. prosince 2021

0

V dnešním článku bychom Vám rádi představili službu MojeID, o které jste už možná slyšeli. Provedeme Vás krok po kroku vytvořením a ověřením účtu MojeID a jako bonus Vám za ověřený kontakt, který je držitelem u .CZ domény, která je spravovaná GIGASERVER.CZ pošleme poukaz na 300 korun a představíme Vám soutěž o vstupenky do multikina Cinestar, do které se registrací v MojeID zapojíte. Na základě Vašich žádosti, které jste nám zaslali, celou akci prodlužujeme do 19. prosince 2021, kdy do tohoto data je nutné napojit kontakt v MojeID na NIA.

 

Co je MojeID?

Prokazování totožnosti na internetu nikdy nebylo snazší. Účet MojeID je bezpečný a přihlásíte se s ním k tisícům služeb soukromého sektoru i veřejné správy. Založení účtu MojeID zabere jen pár minut a zvládne ho každý, kdo má internet, e-mail a telefon. S bezpečnostním klíčem a ověřenou totožností můžete využívat elektronické služby státní správy a samosprávy.

Více o výhodách MojeID

 

Výhody mojeID


MojeID je kompletně zdarma včetně bezpečnostního klíče. 

MojeID má nejširší možnosti využití – nabízí bezkonkurenčně nejvíce partnerských služeb. S eObčankou, NIA ID, bankovní identitou ani s jinými prostředky se nemůžete přihlašovat buď k žádným komerčním službám, nebo k výrazně menšímu počtu než s MojeID. S bankovní identitou se nelze přihlásit například ani do klientských zón zdravotních pojišťoven.
Navíc získáte službu Doménový prohlížeč což je služba, kde najdete správu všech Vašich .CZ domén napříč registrátory – jde zde uveden stav Vaší domény, expirace domény, DNSSEC, velice důležité je možnost blokovat a chránit doménu před neoprávněnou změnou, transferem atd.
Díky MojeID můžete ve whois skrýt poštovní adresu u .CZ domény. (Adresu však nelze skrýt u účtů, které mají zadané IČO).

Prostřednictvím MojeID máte možnost se připojovat na systémy státní správy https://www.mojeid.cz/cs/verejna-sprava/ Jedná se například o tyto služby:
  • Portál občana, kde je možné zjistit stav bodového konta řidiče, výpis z Rejstříku trestů a další.
  • Přístup na Katastr nemovitostí, portál zdravotní pojišťovny, přístup na mojedane.cz, vstup na portál České správy sociální zabezpečení, portál eRecept, kde je možné nalézt vydané i nevydané lékařské recepty, správa datové schránky, registrace dronu, 
  • Portál Pražana.
  • Přihlašování prostřednictvím MojeID umožňují také stovky dalších webů – přihlašování přes MojeID bez dalších hesel – alza.czczc.cz, mironet.cz nebo třeba lekarna.cz

Založení MojeID

Založit MojeID lze dvěma způsoby. Pokud to Váš kontakt umožňuje, tak přímo přes www.nic.cz kde si vyhledáte Vaší doménu, u které máte kontakt, který chcete ověřit:

A kliknete na detail držitele (což je kontakt, který chcete ověřit přes MojeID). Poté se Vám otevře detail kontaktu, kde ihned uvidíte možnost ověření kontaktu přes MojeID:

Pokračovat v založení a ověření kontaktu pak můžete dle našeho návodu, který uvádíme níže.

 

Založit MojeID můžete přímo na webu www.mojeid.cz a to na adrese www.mojeid.cz/cs/zalozit-ucet/ Údaje o Vašem účtu můžete vyplnit ručně a nebo naimportovat z Google, nebo Facebook účtu.

Po kliknutí na „Založit účet“ je potřeba pokračovat zadáním PIN1 a PIN2, které Vám přijdou na kontaktní e-mail a SMS na zadané telefonní číslo.

Po zadání PIN1 a PIN2 budete vyzváni k nastavení hesla.

  • Heslo musí mít délku aspoň 8 znaků.
  • Vaše heslo musí obsahovat znaky alespoň ze 3 z následujících 4 skupin: číslice, malá písmena, velká písmena, ostatní znaky.
  • Heslo nemůže být příliš podobné jinému údaji ve vašem účtu.
  • Vaše heslo nemůže být takové, které je často používané.

Po nastavení hesla budete mít MojeID připravené k použití.

 

Přiřazení MojeID kontaktu k doméně u GIGASERVER.CZ

Tento postup nemusíte dělat, pokud jste mojeID registrovali přímo přes doménu v registru CZ NIC. Tento návod je pouze pokud zakládáte mojeID (nebo jej máte už založené) a potřebujete jej přiřadit k doméně, kterou máte u nás.

Po založení MojeID je tento kontakt importovat přes administraci služeb v sekci kontakty a poté je potřeba jej přiřadit k doméně, kterou máte Vám spravujeme. To hravě zvládnete v naší administraci na adrese admin.gigaserver.cz

Na přiřazení jiného kontaktu k doméně jsme sepsali návod, který najdete v naší znalostní bázi: Převedení služby pod jiný subjekt

TIP: Pokud ještě nemáte domény u GIGASERVER.CZ, tak jsme pro Vás připravili návod: jak převést doménu k GIGASERVER.CZ nebo pokud si přejete registrovat novou doménu Jak mohu provést registrovat novou doménu?

 

Ověření MojeID přes datovou schránku

Abyste mohli MojeID využívat na plno a připojovat se na služby veřejné správy je třeba mít MojeID plně identifikované a je potřeba jej ověřit. Toto ověření je potřeba k přístupu ke službám veřejné správy, kdy Vaše MojeID bude tzv. propojené na NIA (Portál národního bodu pro identifikaci a autentizaci)

Více informací: Přístup ke službám veřejné správy

V našem návodu Vám ukážeme, jak ověřit MojeID v pohodlí domova prostřednictvím datové schránky.

V nastavení na portálu MojeID (mojeid.cz/account) se po přihlášení překliknete do nastavení, kde se Vám zobrazí možnosti ověření:

Nejprve je potřeba zabezpečit účet pomocí dvoufaktorového ověření.

Instalace aplikace MojeID Klíč

Nejdříve si do mobilního telefonu nainstalujte aplikaci MojeID Klíč.

V našem návodu budeme pokračovat pomocí aplikace v operačním systému Android.

Po nainstalování aplikace je potřeba vyfotit QR kód, který nám vygeneruje přímo portál MojeID:

Kliknutím na tlačítko „pokračovat“ se Vám vygeneruje QR kód, který snadno vyfotíte skrze aplikaci, kterou jste stáhli do Vašeho mobilního telefonu.

Pokud se Vám QR kód podařilo nascanovat do Vaší aplikace, tak budete vyzváni k nastavení bezpečnostního PINu.

 

Po zadání a uložení PINu budete ze systému MojeID odhlášeni a bude potřeba se znovu přihlásit:

Nyní máte dvoufaktorové přihlášení nastavené a můžete pokračovat na ověření abyste mohli používat přístup ke službám veřejné správy.

Kliknutím na „Získat přístup“ se prokliknete na následující okno:

Kliknutím na tlačítko „Pokračovat“ se dostanete na nabídku, kde si vyberete, jakým způsobem chcete MojeID ověřit.

Ověření na Czech POINT

Pokud máte cestu na Czech POINT a nebo nemáte datovou schránku, tak můžete využít možnost ověření přes Czech POINT. Po zvolení „Navštívit pracoviště Czech POINT“ si vytisknete dokument, který si stáhnete v PDF. Ten odnesete na jakékoliv pracoviště Czech POINT, kde Vám totožnost zdarma ověří a Vám poté přijde na email kód, kterým totožnost ověříte a MojeID ověříte.

Ověření eObčankou, NIA ID nebo kartou Starcos

V případě, že vlastníte občanský průkaz z čipem, NIA ID nebo kartu Starcos, je možné pro ověření vybrat tuto možnost a dokončit ověření MojeID prostřednictvím tohoto autentizačního prostředku.

Ověření datovou schránkou

Pokud chcete ověřit MojeID pomocí datové schránky, tak tuto možnost zvolíte a pokračujete:

A ověříme předání informací:

Poté se jednoduše přihlásíte do své datové schránky:

Po úspěšném přihlášení do datové schránky budete vyzváni k potvrzení žádosti, kterou Vám MojeID poslalo viz:

Po potvrzení odeslání se dostanete opět do portálu MojeID, kde uvidíte informaci o tom, že se žádost zpracovává.

Je potřeba počkat pár minut na zpracování žádosti. Obdržíte potvrzení do datové schránky, že se předaly Vaše kontaktní informace z datové schránky portálu MojeID.

Po předání údajů je ještě potřeba udělat poslední krok v administraci MojeID. V nastavení:

Kliknutím na „Získat přístup“ zkontrolujete a potvrdíte údaje, které se importovaly:

Kliknutím na „Dokončit“ dokončíte proces ověření.

Nyní můžete přes MojeID přistupovat k portálům veřejné správy a můžete se třeba podívat do kdy máte platný řidičský průkaz a případně rovnou on-line požádat o výměnu řidičského průkazu prostřednictvím MojeID.

 

300 korunový poukaz za registraci za ověření mojeID

Za každý ověřený kontakt, který je držitelem u .CZ domény, která je spravovaná GIGASERVER.CZ Vám pošleme poukaz na 300 korun, který můžete použít na úhradu stávajících nebo nových služeb.

Všem, kteří účet v MojeID ověří (například dle návodu výše) a propojí ho s NIA rozdáváme poukaz na 300 korun, který můžete použít na úhradu služeb u GIGASERVER.CZ

Poukaz 300 korun na naše služby získá každý ověřený uživatel kontaktu v MojeID (kdy je kontakt propojený s NIA) u .CZ domény, která je registrovaná u GIGASERVER.CZ k 10. prosinci 2021. Poukazy Vám zašleme jednorázově 13. prosince 2021 e-mailem na adresu držitele kontaktu domény a poukaz poté ihned můžete použít.

Z důvodu prodloužení akce na získání 300 korun na naše služby a soutěže o vstupenky do multikina Cinestar do 19. prosince 2021 zašleme poukaz na 300 korun na naše služby v další dávce uživatelům kontaktu v Moje ID (kdy je kontakt propojený s NIA) u .CZ domény, která je registrovaná u GIGASERVER.CZ k 19. prosinci 2021. Poukazy zašleme 20. prosince 2021 e-mailem na adresu držitele kontaktu domény a poukaz poté můžete ihned použít.

Soutěž o vstupenky do multikina Cinestar

Každý den slosujeme všechny .CZ domény, které jako registrátor spravujeme a mají ověřeného držitele v MojeID, (napojený kontakt na NIA), kdy výherce má možnost získat každý den 2 vstupenky do multikina Cinestar. Držitel ověřeného kontaktu v MojeID se účastní slosování každý den po dobu soutěže a může získat výhru opakovaně. Čím více domén u GIGASERVER.CZ s ověřeným kontaktem v MojeID tím, je vyšší šance na výhru.

Konečný seznam výherců vstupenek do multikina je v našem článku – Máme pro Vás Vyhodnocení soutěže s MojeID.

Pravidla soutěže o vstupenky do multikina a odměnu pro každého ověřeného uživatele v MojeID nalezneze zde.

 

V případě, že si nejste s něčím jisti a nebo se Vám MojeID nepodařilo správně ověřit, tak kontaktujte naši technickou podporu, která Vám ochotně poradí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *