fbpx Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Úprava našich ceníků od 1. října 2022

0

Vážení zákazníci,

od 1. října 2022 dojde ke změnám v našich cenících, které se týkají doménových, hostingových a doplňkových služeb. Jednou ze změn je úprava ceníku u doménových služeb za registraci, prodloužení nebo transfer domény, které pro naše zákazníky spravujeme. Jedná se zejména o změny u generických domén, které nakupujeme u zahraničních registrů v zahraniční měně. Vlivem prudkého nárůstu amerického dolaru došlo k novému nastavení cen u těchto domén. Bohužel se většinou jedná o mírné zdražení generických domén v řádu několika korun ročně.

Pozitivní je však i to, že při revizi našich ceníků za registrační poplatky domén jsme několik domén zlevnili, protože využíváme nyní jiného dodavatele pro tyto domény než tomu bylo v minulosti. Jedná se například o .info doménu, kdy původní cenu 399,- Kč bez DPH za registraci domény nově nastavujeme na cenu 119,- Kč bez DPH. Dále můžeme uvést například rakouskou .AT doménu, kdy z původní ceny 699,- Kč bez DPH za registraci či prodloužení, nově nastavujeme cenu 299,- Kč bez DPH za registraci domény a 319,- Kč bez DPH za prodloužení domény na další období. Dobrou zprávou je určitě to, že uvedená změn ceníku za doménové služby se nijak netýká české .CZ domény. Podrobnější informace o těchto změnách naleznete v našem ceníků doménových služeb.

V rámci úpravy našich ceníků jsme zároveň nuceni provést úpravu cen hostingových služeb u našich hlavních hostingových tarifů. Důvodem této změny je extrémní nárůst cen našich vstupů, kterému v tomto roce hostingové společnosti čelí. Jedná se zejména o extrémní nárůst ceny za energie, které jsou v datových centrech našim hlavním nákladem u provozu serverů. Od ledna 2021 došlo k nárůstu ceny elektrické energie v našem datacentru o 65 % což pro nás znamenalo zvýšený náklad v řádu statisíců korun ročně. Na základě toho jsme v datacentru provedli určité změny, aby pro nás tento dopad nebyl tak extrémní, nicméně jsme nuceni částečně toto navýšení našich nákladů promítnout do našich hostingových tarifů a doplňkových služeb. Podrobnější informace o těchto změnách naleznete v ceníku našich hostingových služeb a doplňkových služeb. Zároveň bychom Vás chtěli ubezpečit, že i v tomto ekonomicky nestabilním prostředí významně investujeme do našich služeb a nadále je rozvíjíme. V tomto roce jsme investovali do posílení naší infrastruktury několik milionů korun, kdy jsme nakoupili nové switche, datové uložiště, datové zálohovací pole a několik nových virtualizačních serverů pro posílení celkového výkonu a stability našich služeb.

Pokud máte ohledně uvedených změn jakékoliv otázky můžete kontaktovat naši zákaznickou podporu prostřednictvím on-line chatu, telefonicky na čísle + 420 774 151 730, zasláním zprávy prostřednictvím kontaktního formuláře nebo nám můžete napsat na e-mail info@gigaserver.cz

Týká se mě nová cena, když už mám vystavenou zálohovou fakturu?

Veškeré zálohové faktury, které máte již vystavené jsou platné. Nové ceny se projeví až u nových objednávek, nebo po přegenerování zálohových faktur tj. těch, které nebudou uhrazeny do data splatnosti. Ty se přegenerují a ceny se upraví dle aktuálního ceníku. Takto přegenerovaná zálohová faktura bude zákazníkovi odeslána na email automaticky.

Kde sledovat probíhající akce na domény a webhosting?

Veškeré aktuální akční nabídky naleznete na našem profilu na Facebooku, Instagramu, Twitteru a nebo přímo na našem blogu.

Doména zdarma?

Ano! K vybraným webhostingovým tarifům je možné získat i doménu zdarma! nebo doménu s výraznou slevou. Sledujte naše sociální sítě, ať Vám neuteče žádná probíhající akce 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *