fbpx Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

E-mailové služby po downgrade e-mailového serveru

0

Vážení zákazníci,

v minulých dnech jsme Vás informovali o komplikacích s naším e-mailovým serverem. Jednalo se hlavně o komplikace při použití našeho webmail rozhraní pro správu e-mailové pošty prostřednictvím webového prohlížeče. Jak jsme Vás informovali v předchozí zprávě, včera 15. ledna 2020 jsme byli nuceni provést downgrade nestabilní verze. O této akci jsme Vás informovali v článku Nutná odstávka e-mailových služeb – 15. ledna 2019 13:45 – 14:00

Aktualizaci jsme provedli v průběhu dne abychom mohli co nejdříve ověřit, že bude funkčnost e-mailového serveru v pořádku včetně webmail rozhraní. Pro správu e-mailového serveru používáme externí software od společnosti Icewarp, která v rámci pravidelné aktualizace software nasadila verzi s uvedenou chybou. I přes několik analýz, které jsme na e-mailovém serveru provedli se nepodařilo chybu odstranit a tak návrat na předchozí stabilní verzi bylo nejlepší možné řešení.

V tuto chvíli na známé adrese pro webmail: https://mail.gigaserver.cz běží stabilní verze, kterou jsme používali několik měsíců. Nyní – tzn. více jak 24 hodin pro provedeném downgrade můžeme konstatovat, že webmail i e-mailový server funguje bez jakýkoliv výpadků a komplikaci. Za uvedené problémy se Vám přesto velmi omlouváme.

Pokud Vám náš webmail rozhraní nevyhovuje a chtěli byste měli mít poštu více pod kontrolou než prostřednictvím webového prohlížeče, doporučujeme Vám použít některého emailového klienta a mít poštu přímo v aplikaci ve Vašem počítači a nebo v mobilním telefonu. V naší znalostní bázi naleznete několik návodu a možností na nastavení a správu těchto poštovních klientů. Níže uvádíme dva nejpoužívanější poštovní klienty – Mozillu Thunderbird a Microsoft Outlook. Na trhu je však k dispozici několik desítek poštovních e-mailových klientů, které je možné použít. Řada z nich je k dispozici i v bezplatné verzi. Budeme rádi, pokud nám napíšete do komentářů jakého poštovního klienta používáte právě Vy.

 

Mozilla Thunderbird

 

Domovská stránka: thunderbird.net

Odkaz ke stažení: Stáhnout

Jak správně nastavit e-mail v klientovi Mozilla Thunderbird?

 

Microsoft Outlook

Domovská stránka: office.com

Odkaz ke stažení: Koupit

Jak správně nastavit e-mail v klientovi Microsoft Outlook?

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *