fbpx Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Varování před firmou Registrace internetových domén s. r. o.

6

Po delší době jsme dnes na technické podpoře zaregistrovali informaci od klienta, že jej kontaktovala společnost Registrace internetových domén s. r. o. ohledně registrace domén.

Stále se jedná o stejný scénář – společnost Registrace internetových domén s. r. o. obvolává menší firmy, které mají zaregistrovanou některou z domén (většinou .cz anebo .eu) a nabízejí jim registraci doménových ekvivalentů s koncovkami .com, .info, .biz apod. Na držitele domén přitom vyvíjí nátlak pomocí informace, že od jiného subjektu evidují objednávku nabízených domén, například jako spekulativní nákup. Za registraci si společnost, která není akreditovaným registrátorem, navíc účtuje až dvacetinásobek běžné ceny.

Pokud Vás uvedená společnost kontaktuje, doporučujeme Vám uvedený hovor ihned přerušit a na nabídku společnosti nereagovat. Pokud o registraci domén máte zájem, obraťte se na běžné registrátory domén, kteří dokáží registraci domén zprostředkovat za běžné ceny.

Další zkušenosti s podobnou praxí v minulosti můžete nalézt na níže uvedených odkazech:

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/82106-domenova-centrala-ziskavala-zakazniky-natlakem-a-manipulaci/

http://www.lupa.cz/clanky/ceska-domenova-centrala-obvolava-s-nabidkou/

http://www.zdrojak.cz/zpravicky/cz-nic-varuje-pred-ceskou-domenovou-centralou/

http://michalkubicek.cz/ceska-domenova-centrala-registrace-internetovych-domen-a-altea-europe-jak-se-jim-branit/

http://michalkubicek.cz/registrace-internetovych-domen-iii/

  1. Jiří Novák Jiří Novák

    Jsou to podvodníci.

    I pokud s jejich nabídkou po telefonu budete souhlasit, tak až obdržíte fakturu, nic neplaťte. Jejich následný argument, že jste jim to potvrdili po telefonu není ničím zavazující.

    Několik informací o podvodné firmě.

    Osobou vystupující u této firmy je pan Čech s telefonem 212 244 061 a dále pak Alena Tichá 222 363 105.

    Nicméně jednatelem je JARNO-MIKAEL LINDELL, dat. nar. 4. března 1979
    Lohikoskentie 18 E, 45, Jyvädxlä 403 20, Finská republika

    Registrace internetových domén s. r. o.
    Kubánské náměstí 1391/11
    101 00 Praha 10 – Vinohrady
    IČ: 24755206
    DIČ: CZ24755206

    odkaz na justici: https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=401851&typ=UPLNY

  2. Dana Dvořáková Dana Dvořáková

    Dne 12.1.2015 jsem byla telefonicky kontaktována panem Janem Čechem z firmy Registrace internetových domén s.r.o. Bohužel jsem nabídku telefonicky odsouhlasila. Přišla mi faktura na 24.000,- Kč a telefonická nahrávka s mým souhlasem. Již jsem četla na internetu, že po nezaplacení předávají záležitost vymahačské firmě. Soudní procesy prý poškození prohrávají. Firma má prý vše vymakané. Opravdu nevím, co s tím.

  3. Jaromír Mazal Jaromír Mazal

    Dobrý den paní Dvořáková. Lze předpokládat, že smouva byl uzavřena dle Občanského zákoníku a tedy podle §1820 a následujících. V §1829 jsou uvedeny podmínky odstoupení od smlouvy – do 14 dní musíte podat Odstoupení od smlouvy. Pokud jste však nebyla na možnost odstoupení od smlouvy upozorněna, pak se lhůta pro odstoupení od smlouvy prodlužuje na 1 rok (viz § 1829, odstavec 2). Přeji Vám hodně úspěchů s těmito internetovými šmejdy.
    Podobné případy řeší Sdružení na ochranu spotřebitelů, zkuste se obráťit i na ně. Zeptejte se jich, jak podobné kauzy skutečně dopadají. Je totiž pravděpodobné, že Vámi zmíněné články o beznaději jsou pouze další z triků, jak se tito šmejdi chtějí dostat k Vašim penězům.

  4. Adél Adél

    Dobrý den,
    stalo se mi to samé teď v pátek, protože jsem v tu chvíli neměla přístup k internetu a spoustu práce a později jsem přišla na to, co jsem vyvedla. Zjistila jsem, že ty domény ještě registrované nejsou, tak jsem si rychle všech 5 domén zaregistrovala na domena.cz, když mi je během dneška zaktivovali, tak jsem společnosti odpověděla na mail, že jim neuhradím fakturu, když nabízené domény jsou již registrované na domena.cz, že naše smlouva tím pozbývá na platnosti, pokud nabízejí službu/produkt, který mi nemohou zprostředkovat. Tak budu čekat, co bude dál, smlouvu jsem sice po telefonu uzavřela, ale oni mi službu nezprostředkovali a teď ani nemohou. Myslíte, že na mě mohou něco vymáhat?

  5. pavel pavel

    V obchodním rejstříku jsem zjistila, že tam nevkládají výroční zprávy. Když to nahlásite obchodnímu soudu, je za to pokuta až 100000…

  6. Pivo Pivo

    1.4.2015 Černé ovce čt Reportáž o této firmě POZOR!!!!!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *