fbpx Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Problém s Thunderbird a SSL porty v kombinaci s antivirovým programem ESET

2

Problém s Thunderbird a SSL porty v kombinaci s antivirovým programem ESET

Během posledních dní se evidujeme problém klientů, kteří využívají emailového klienta Thunderbird a antivirový program ESET. Problém se projevuje při pokusu připojit se k serveru přes SSL port IMAP protokolu, kdy Thunderbird ze serverem nenaváže spojení. Pravděpodobně se ale může projevit i u ostatních protokolů připojených skrze SSL port.

Pokud používáte Thunderbird v kombinaci s ESET a tento problém se projevuje i ve Vašem zařízení, je možné problém vyřešit těmito způsoby: Nejjednodušší způsob je pravděpodobně aktualizace ESET na nejnovější verzi. Je možné, že bude nutná i celková přeinstalace.

Další možností je změnit nastavení ESET přes Nastavení -> Rozšířená nastavení -> vyhledejte SSL.

Následně pak:

V možnostech vyhledejte Seznam SSL/TLS filtrovaných aplikací, Změnit -> v sloupci aplikace najděte Thunderbird, klikněte na Změnit a zvolte ignorovat.

 

Poslední možností, kterou doporučuje pouze v případě, že nemáte možnost ESET přeinstalovat ani do nastavení ESET zasahovat, je přenastavení Thunderbirdu přes Nastavení -> Nastavení serveru – Nastavení zabezpečení zvolte žádné.

 

Připojujeme odkaz na externí zdroj: https://forum.eset.com/topic/26517-problems-with-thunderbird-and-imaps/

 

V případě, že si nejste jisti nějakým nastavením a nebo to nezvládnete, tak kontaktujte naši zákaznickou podporu, která Vám pomůže.

  1. ITKV.cz ITKV.cz

    Ano zrovna jsem to včera řešil, říkal jsem si, že někde vyleze, kdo za to může, ale vypnutí SSLka nad imapem pomohlo. Ok, dnes přeinstaluji eseta. Ale kdo mi to hlásil je na té verzi „home“ tj do 4lic. ty business mi to neudělaly.
    Díky za info.

  2. […] Jako druhý přišel Gigaserver, který si pro své zákazníky připravil kompletní návod, jak dočasně vypnout v ESETu blokaci Thunderbirdu. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *