fbpx Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Vyjádření k výpadku služeb v sobotu 3. srpna 2013

0

Vážení klienti,

v sobotu 4. srpna 2013 v 16:20 došlo v našem datacentru Master Internet v Brně k výpadku části klimatizací. Uvedený výpadek chlazení zapříčinil enormní nárůst teplot v datacentru což mělo za následek nutné odstavení některých serverů, aby nedošlo k poškození hardware a následnému poškození či ztrátě dat.

Protože nebylo možné uchladit stávající provoz v datacentru, rozhodl správce datacentra okolo 19 hodiny o plošném odstavení části datacentra. Tímto krokem došlo k odstavení veškeré naší technologie včetně telefonických linek technické podpory, která byla doposud funkční. Kolem 22 hodiny došlo k obnově el. energie v datacentru a byly postupně zprovozněny veškeré naše zákaznické služby.
Vadné klimatizační jednotky jsou dle vyjádření provozovatele datacentra opraveny, zároveň byla přijata další opatření, aby k uvedené situaci nedocházelo. Jednání provozovatele datacentra bylo nestandardní a dále tedy budeme s dodavatelem situaci řešit, aby k uvedené situaci již nedošlo.

Klienti, kteří využívají ještě starší část administračního rozhraní zaznamenali v uvedené období výpadek na straně e-mailových služeb, služba webhostingu byla v uvedené období zajišťována prostřednictvím datacentra Dial Telecom Praha.
Klienti, kteří využívají již novou administraci služeb zaznamenali v uvedené období výpadek jak na straně e-mailových tak i webhostingových služeb – jedna se o technologii, která je umístěna právě v datacentru Master Internet v Brně. Uvedeným výpadkem nedošlo k žádné ztrátě dat.

Velice za uvedenou situaci omlouváme. Nedostupnost však nebyla způsobena na naší straně a v době výpadku jsme ji nemohli ani nijak ovlivnit. Děkujeme za pochopení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *