fbpx Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Upozornění na podvodné phishingové zprávy

3

Vážení klienti,

v minulých dnech jsme zaznamenali rozesílku podvodných phishingových zpráv, které se tváří že jsou odeslány z naší společnosti – ve zprávě je GIGASERVER.CZ jako odesílatel zprávy. Zpráva je podepsána jako GIGASERVER.CZ. Zprávy jsou odesílány mimo naše servery s podvrženým jménem značky GIGASERVER.CZ. E-mailové zprávy jsou zasílány z cizích e-mailových adres ze zahraničních serverů – většinou z Brazílie, Ruska nebo Číny – není tedy možné na uvedené zprávy aplikovat SPF záznam, protože nejsou odesílány s identifikací naší domény. Většina zpráv zároveň obsahuje internetový odkaz – na internetový odkaz prosím neklikejte – pod proklikem se skrývá škodlivý obsah, který může napadnout Váš počítač nebo mobilní zařízení.

V případě, že se s uvedeným e-mailem setkáte zašlete nám jej jako přílohu v nezměněné podobě na náš e-mail info@gigaserver.cz abychom mohli situaci nadále analyzovat. Následně zprávu smažte z Vaší e-mailové schránky. Z informací, které jsme prozatím zjistili – pravděpodobně došlo ke zneužití části veřejných whois záznamů domén, kde útočník čerpal e-mailové adresy. V současné době celou situaci nadále analyzujeme, vyhodnocujeme a zvažujeme i možné právní kroky proti tomuto jednání, které nás poškozuje.

Závěrem této zprávy Vás můžeme ujistit, že z naší strany nedošlo k žádnému úniku zákaznických dat.

Děkujeme za spolupráci

screen_spam

 

  1. Jan Černý Jan Černý

    Tomu se moc nedá věřit, že by odkaz byl škodlivý. Musí se něco stáhnout, nainstalovat apod.

  2. Dobrý den,
    už pouze proklikem na uvedený odkaz dochází k tomu, že odesílateli potvrzujete že e-mailová adresa je platná. Pro odesílatele takového spamu je to tedy potvrzení toho, že e-mailová adresa je aktivní a může tak dále rozesílat na Vaši adresu podobné nevyžádané e-maily. Zároveň pod uvedeným odkazem jsou velmi často skryté podvodné stránky, které vyzývají uživatele k zadání hesla k e-mailovým účtům nebo k potvrzení platnosti hesla např. do internetového bankovnictví. Není tedy nutné ze stránky cokoliv stahovat nebo instalovat. Na e-maily tohoto typu doporučujeme vůbec nereagovat, neklikat na odkazy v textu a zprávy ze schránky smazat. Z výše uvedených důvodu jsme odkaz v našem čláku označili jako škodlivý. Pěkný den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *