fbpx Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Upozornění na nedůvěryhodný certifikát v emailovém klientu

1

Rádi bychom Vás upozornili na to, že pokud Vám v emailovém klientovi začalo vyskakovat upozornění na nedůvěryhodný certifikát, který nelze ověřit, bude problém v chybně nastavených hodnotách serverů. Okno může vyskočit v libovolném emailovém klientovi.

Jako příklad uvádíme, jak vypadá vyskakovací okno v aplikaci Outlook a Thunderbird:

outlook-ssl
Vyskakovací okno Outlook SSL
thunderbird-ssl
Vyskakovací okno Thunderbird SSL

Co to způsobuje?

Příčinou problému je sice funkční, ale námi nedoporučované nastavení hodnot serverů ve Vašem emailovém klientovi. Správná hodnota je jak pro server příchozí, tak pro server odchozí pošty jediná – mail.gigaserver.cz, pokud máte server nastaven jakkoliv jinak (obvykle mail.vasedomena.cz), opravte si ji a vše by mělo být v pořádku. Na našich serverech je totiž SSL certifikát nainstalován právě pro hodnotu mail.gigaserver.cz.

Další možností je, že výjimku schválíte a současné hodnoty ponecháte. Okno se však při aktualizaci certifikátu začne objevovat znovu.

Chybu objevíte obvykle pouze při aktualizaci certifikátu jednou do roka.

Chyba se vyskytne pokud používáte SSL porty (šifrovaný přenos dat).

Zde naleznete  obecná nastavení poštovních klientů včetně hodnot.

Při zakládání nové schránky postupujte podle návodů pro jednotlivé emailové klienty, naleznete je zde.

  1. Ludmila Brožíková Ludmila Brožíková

    Mám v počítači již čtyři roky nestřesitelného hackera. Letos jsem přímo zavalena oznámeními, že se k mé korespondenci atd. snaží dostat nedůvěryhodnými certifikáty. Jako závažné vidím. že mně čtyři roky chodí oznámení, že mi požadovanýcertifikát nemůže být vydán, protože byl již vystaven na jiné jméno. Podobné je to s šifrováním. NIKDY jsem nešifrovala a přesto při sebeobyčejnějším e-mailu naskakuje, že server tento způsob šifrování nepřijme, že mám změnit šifrování. Dopouští se i dalších nezákonných deliktů – není v počítačové síti nikdo, kdo by by takové darebáky z lumpáren citelně vyloučil?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *