fbpx Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Pozor na podvodný e-mail ohledně zavirovaných webových stránek

4

Upozorňujeme Vás na podvodný e-mail se kterým se na nás obrátilo několik zákazníků. E-mail je zaslán z adresy eva.dvorakova@mailbox4free.eu od Evy Dvořákové v následujícím znění:

 

Dobrý den,

chtěla jsem se podívat na Vaše stránky (webová adresa), které mi našel Google, ale vyskočila na mě hláška, že mohou poškodit můj počítač. Používám Firefox a dříve se mi to nikdy nestalo.

Můžete mi prosím poradit? Do přílohy jsem zkopírovala obrazovku, když na mě ta hláška vyskočila, abyste si mohli udělat představu.

S pozdravem
Eva Dvořáková

 

 

Součástí mailu je příloha v podobě souboru screenshot.doc obsahující ve skutečnosti stažení obrázku z web serveru spammera. Otevřením přílohy dojde k ověření e-mailové adresy a k potvrzení aktivity e-mailové adresy na kterou po ověření bude pravděpodobně zasílán další spam. E-mail doporučujeme po přijetí ihned smazat.

  1. Kolik požadavků jste měli na support týkající se tohoto emailu prozradíte ? 🙂

  2. Bylo jich velmi málo. Možná i tím, že při prvním reportu jsme okamžitě zapnuli filtr na mail serveru pro tuto zprávu a jelikož zpráva chodila postupně, tak oklamaných nebylo mnoho…

  3. To je dobrý tah, co jsem tak sledoval u dalších firem, tak měli celkem frmol 🙂

  4. U tohoto emailu mě nejvíce překvapila dobrá čeština, vetšinou chodí email, kde to vypadá tak, že to psala správná čecha, co snědla čtvera knedla. V tomto případě to bylo jinak a proto asi tolik lidí reagovalo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *