fbpx Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Upozornění na podvodné e-mailové zprávy

0

Vážení klienti,

dovolte, abychom Vás upozornili na podvodné e-maily, které jsme v poslední době zachytili.

Jedná se o nebezpečné emaily, prostřednictvím kterých se útočník snaží získat přístupové údaje k e-mailu, PayPalu atd. a tyto informace dále zneužívá. V případě, že takový e-mail obdržíte, neotvírejte jej a ihned prosím tuto zprávu smažte. Důležité je, aby se nenačetly externí obrázky v emailu obsažené.

Pokud email otevřete a externí obrázky v e-mailu se načtou, potvrzujete tak protistraně, že Váš email opravdu existuje. Některé poštovní aplikace tyto nedůvěryhodné obrázky blokují, tudíž zde jste do jisté míry chráněni.

Zároveň se objevují podvodné emaily, které upozorňují na expiraci generických domén (.com, .org, .net apod.). Tyto emaily Vás vyzývají k prodloužení domény, která údajně expiruje, kliknutím na odkaz a k zaplacení. Pokud si nejste jisti expirací Vaší domény, vždy si můžete stav zkontrolovat na adrese https://whois.icann.org/en – Expiration Date.

Tímto Vás žádáme o to, abyste na žádný odkaz v emailech neklikali a údaje nevyplňovali. Velmi často se stává, že uživatelé obdrží podvodnou zprávu s uvedením např. informace, že jejich e-mailová schránka překročila kapacitu a je třeba potvrdit navýšení e-mailové schránky – při potvrzení navýšení jste poté požádání o vyplnění loginu a hesla ke schránce. Tyto údaje nikdy v žádném případě nikomu nesdělujte a už vůbec nevyplňujte do různých formulářů, které obdržíte e-mailem. Velmi často je poté Váš e-mail zneužitý např. k rozesílání spamu nebo k další nelegální činnosti. Pamatujte také na to, že prostřednictvím e-mailu může dojít útočníkem k převedení Vašeho doménového jména na jiného majitele. Většinou je převod majitele domény potvrzován prostřednictvím e-mailu držitele a při zneužití schránky je možné odcizení domény provést do několika minut. Mějte prosím na paměti tato bezpečností rizika a vždy se zamyslete nad tím, zda je možné aby od Vás poskytovatel webhostingu požadoval heslo k e-mailové schránce kterou sám provozuje. Pokud si nebudete jisti, můžete nás kdykoliv kontaktovat na naší zákaznické podpoře, a my Vám poradíme:

e-mail: info@gigaserver.cz, telefon: +420 774 151 730

Jelikož tyto emaily většinou z bezpečnostních důvodů není možné přeposílat, můžete nám zaslat na výše uvedenou adresu screenshot takového emailu skrze odkaz https://ctrlv.cz/, který poté připojíte k mailu, anebo nám screenshot vložte přímo zde do komentářů.

V příloze této zprávy naleznete několik náhledů výše zmíněných podvodných e-mailových zpráv, před kterými bychom Vás chtěli varovat.

Děkujeme za Vaši spolupráci.

Váš tým GIGASERVER.CZ

 

spam_paypal_3 spam_paypal_4 spam_paypal_2 spam_paypal_1 spam_mail_udaje spam_mail_abuse spam_icloudspam_domena

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *