fbpx Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

PHP 8 – jak změnit a jaké má výhody?

3

Pamatujete si, jak jsme pro Vás testovali novou verzi PHP? Článek nesl název Jak na zrychlení načítání vašeho webu? – PHP 7.3 Vám s tím pomůže a porovnávali jsme v něm rychlost PHP 5.3. a 7.3.

Dnes jsme si pro Vás připravili test verze PHP s pořadovým číslem 8. V článku si ukážeme, jakým způsobem si PHP 8 změnit u Vašeho webu, co nového PHP 8 přináší a na závěr i malý test, kde si ověříme, zda je opravdu rychlejší, než předchozí verze.

PHP 8

Nově nasazenou verzi PHP na našich serverech si můžete sami přepnout v administraci u Vaší domény.

Změna verze PHP se u Vašeho webu projeví do 15 minut. Pokud si s provedením změny nejste jisti a potřebujete poradit, tak prosím kontaktujte naši zákaznickou podporu, která vám ráda zodpoví veškeré dotazy a případně pomůže se změnou PHP.

 

Co je nového v PHP 8?

V PHP 8 je opravdu řada novinek a na internetu se můžete dočíst o těchto novinkách v řadě článků. Většinou se jedná o novinky, které vyžadují určité technické znalosti a přehled, ale zkusíme vám pár nejdůležitějších uvést i v tomto článku.

PHP 8 se opět posouvá směrem kupředu a to nejen z pohledu výkonu, ale i z pohledu nových funkcí. Některé testy ukazují, že má PHP 8 až trojnásobně vyšší výkon, než její předchozí verze.

Důraz na bezpečnost

Především pro bezpečnost je vždy doporučováno, aby weby byly vždy umístěny na aktuální verzi PHP, která vyšla ve stabilní verzi. Aktuálně (prosinec 2020) je to verze 8.0. Na starší verze se již nemusí pravidelně provádět bezpečnostní opravy. Například pro velmi populární verzi 5.6. skončila podpora 31.12.2018 viz. oficiální stránky PHP

Odkazy na články ohledně PHP 8

Porovnání PHP 8 s PHP 7.3.

PHP 7.3.

Informace

Jedná se o hojně používanou a stabilní verzi PHP. Byla vydána 6. prosince 2018 a můžete si jí rovněž vyzkoušet i na našich serverech.

Výsledky testů

Tyto výsledky jsme převzali z článku o porovnání verzí PHP 5.3. a 7.3.

 

PHP 8.0.

Informace

Byla vydána 26. listopadu a jedná se o nejnovější verzi PHP, kterou můžete využívat.

Výsledky testů

Vypadá to, že PHP 8 je opravdu rychlejší. Testů jsme prováděli několik a v různém čase a výsledky byly podobné tomuto poslednímu.

Na internetu se objevuje stále víc a víc různých testů, které potvrzují, že PHP 8 je opravdu rychlejší, než předchozí verze PHP 7.4 a mnohonásobně rychlejší, než stále hojně používaná verze PHP 5.6

Tento test je z webu www.phpbenchmarks.com

Důrazně doporučujeme všem zákazníkům, aby dbali na bezpečnost svých PHP aplikací a přecházeli na novější verze PHP z důvodu bezpečnosti jakmile to jejich aplikace umožňuje.

  1. […] Gigaserveru jsme sepsali článek na téma PHP 8 – jak změnit a jaké má výhody? V tomto článku naleznete informace o tom, jakým způsobem lze změnit PHP u Gigaserveru, […]

  2. […] verzi PHP a to verzi s pořadovým číslem 8. Článek se jmenoval PHP 8 – jak změnit a jaké má výhody? A dnešním článkem trošku doplníme již […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *