fbpx Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Nová cena a změny v pravidlech registrace .SK domén

0

Vážení klienti,

na základě toho, že jsme se stali akreditovaným registrátorem .SK domén nám dovolte představit Vám novou cenu .SK domény a slíbené podrobnější informace ohledně změn v pravidlech registrace .SK domén.

 

Nová cena registrace domény                   295,- 205,- CZK bez DPH

Nová cena prodloužení domény               420,- 299,- CZK bez DPH

 

Zřejmě nejvýznamnější změnou v registraci .SK domén je to, že majitelem domény může být fyzická nebo právnická osoba, která má doručovací adresu v některém z členských států Evropské unie, ve státě Evropského hospodářského prostoru nebo v členském státě Evropského sdružení volného obchodu. Jedná se o veliký rozdíl oproti dřívějším pravidlům, kdy mohl být majitel .SK domény sídlem či bydlištěm pouze ze Slovenska.

Změna majitele domény již nemusí být autorizována notářsky ověřeným formulářem. Stačí zaslat email na info@gigaserver.cz. Odpadá tím poplatek 100,- bez DPH za uvedený formulář.

Bez nutnosti notářsky ověřeného formuláře probíhá nově rovněž změna registrátora. Změnu si můžete objednat mailem na info@gigaserver.cz, případně je možné využít objednávkový formulář zde. Při změně registrátora se hradí cena za prodloužení, což znamená, že se doména o rok prodlouží. Po objednávce transferu Vám přijde faktura. Jakmile za ni přijmeme platbu, požádáme Vás o zaslání hesla AUTH-ID, které zjistíte u původního registrátora domény. Pomocí tohoto hesla zahájíme převod pod naši správu.

Vznikla také možnost si doménu prodloužit až o 10 let. Před změnou v pravidlech to bylo možné pouze o 1 rok, jenž je také minimální doba, která se nemění.

Podrobnosti o své doméně naleznete v centrálním registru domén SK-NIC: https://whois.sk-nic.sk/

Další důležitou změnou je, že pokud je nastavena jako majitel fyzická osoba, v registru se zobrazí pouze jméno a příjmení. Všechny ostatní údaje jsou skryty. U právnické osoby nebo živnostníka se zobrazuje jméno, příjmení, název společnosti a adresa.

Pokud Vaše .SK doména expiruje a Vy o ni máte stále zájem, můžete si ji prodloužit za cenu klasického prodloužení až 40 dní od data expirace. V tomto období však nelze změnit majitele a doména negeneruje do zóny, což znamená, že stránky a emailové schránky přestanou být funkční. Pokud si ji do 40 dní po expiraci neprodloužíte, je doména smazaná a uvolněna pro registraci ostatním zájemcům.

Pravidla pro tvorbu doménového jména .sk se nemění a naleznete je zde.

Ještě nemáte svou .SK doménu? Objednejte si ji přes náš objednávkový formulář zde.

 

Nový web centrálního registru .SK domény

sk-nic.sk

Nová pravidla

https://sk-nic.sk/wp-content/uploads/2017/08/pravidla_2017_09_01_final4.pdf

Životní cyklus .SK domény

Zivotny-cyklus-sk

 

Váš GIGASERVER.CZ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *